Danas je u prostorijama HKG održan radni sastanak predstavnika HGK, Hrvatske udruge upravitelja zgrada i Udruge UPRAVITELJ na temu suradnje i razmatranja inicijative za osnivanje Udruženja upravljanja nekretninama pri HGK.

Na sastanku su bili prisutni za HGK g. Rom, direktor Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodasrtvo, gđa. Trzun, podpredsjednica za pravne poslove i unutarnji ustroj, i  g. Gospodnetić; ispred Hrvatske udruge upravitelja zgrada g. Palatinuš i g. Fugger; te ispred  Udruge UPRAVITELJ g. M. Vučko i g. Ignjatović.

Nazočni su se složili da je inicijativa dobra, te da će je proslijediti na daljnje odlučivanje odgovarajućim tijelima, kako bi se do 18. ožujka 2008. godine mogao poduzeti slijedeći korak prema osnivanju Udruženja. Naglašeno je da bi osnovna uloga predmetnog Udruženja bila snažnije sudjelovanje u postupcima pripreme i donošenja zakonske regulative za sređivanje stanja u djelatnosti upravljanja nekretninama, pri čemu se ničim ne zadire u postojeće organizacijske forme sadašnjih ili novih udruga upravitelja nekretninama.